Truma DuoControl CS

Truma DuoControl

Med Truma Duo-Control skifter anlægget automatisk fra den tomme gasflaske til den fyldte. På den måde undgår du at løbe tør for gas om natten eller på andre kedelige tidspunkter.

Endvidere medfølger Truma crashsensor som stopper for gastilførsel ved en kollision under kørsel. 

Det er vigtigt, at man løbende skifter filtrene i Truma gasfiltret. De kan købes ved Damsgaards CaravanCenter.

Damsgaards CaravanCenter er Truma partner og monterer gerne både mono- og Duo-Control. Da vi er Truma partner får du 5 års produktgaranti.

Kontakt vores værksted og hør nærmere.

Gasfiltre beskytter mod snavs

Du bør bruge et gasfilter, så din gastrykregulator fungerer pålideligt så længe som muligt. Det holder aerosoler væk fra gastrykregulatoren og tætninger. Det er olieagtige partikler i gasflasken, som kan blokere regulatoren. Kontroller filterpatronen regelmæssigt, f.eks. hver gang du skifter cylinder, og udskift den om nødvendigt.

Truma gasfiltre af den nye generation (sort hus) filtrerer disse rester fra gassen og sender dem videre til en filterpude i bunden af gasfilteret. Ved udskiftning af cylindre er puden let at udskifte. Med denne model er det ikke nødvendigt at skifte filterpatron.

Ved den tidligere model (sølvfarvet hus) kontrolleres filterpatronen jævnligt, for eksempel hver gang cylinderen skiftes.Om nødvendigt udskiftes filterpatronen med en ny.

Gas Supply Truma Guide

Tips til sikker håndtering af dit gasanlæg

  • Hvis du også betjener dit gassystem, mens du kører, har du brug for en gastryksregulator med kollisionssensor samt slanger med brudbeskyttelse. I tilfælde af skade udløses sikkerhedsanordningen og stopper straks gasstrømmen.
  • Hvis du ikke har en kollisionssensor, skal gasflasker lukkes, mens du kører.
  • Gasflasker skal understøttes i toppen og bunden, så de ikke kan bevæge sig rundt, og de skal også være fast forbundet med køretøjet.
  • Tjek slangerne hver gang du skifter cylinder ved at bøje dem lidt. Hvis de er sprøde og revnede, skal de udskiftes hurtigst muligt.
  • Transporter kun gasflasker i en cylinderboks: Denne er forseglet til køretøjets interiør og har en åbning på 2 % af basisarealet, men mindst 100 cm². Åbningen fører udenfor, så udledt gas kan undslippe direkte.
  • LPG-apparater må ikke bruges ved tankning, på parkeringspladser i etager, i garager eller på færger.