Reparation af stænger og teltdug

Når man camperer, er det vigtigt at udstyret er i orden. Det gælder selvfølgelig også telt, markise, solsejl etc. Da det ofte er udsat på grund af vind og vejr.

Det er derfor vigtigt at pløkke teltet ordentligt, dugen skal være strammet tilpas ud og at stængerne sidder korrekt og ikke er for spændte. Man kan med fordel bruge en Herkules og storm pløkker og barduner fra Isabella.

Løbende vedligeholdelse er vigtigt.

Hold teltdugen pæn og ren. Du kan med fordel imprægnere dugen med vandbaseret Isabella imprægnering, det gør dugen mere modstandsdygtig overfor nedbør og smuds. Vask dine vinduer på teltet med Isa window, det gør dem pæne og blanke og vil øge levetiden.

Lynlåse og syninger har godt af at blive sprayet med Isabella Aqua tex, det mindske slid på lynlåsene.

Isabella har en lang række velegnede produkter, som alle føres ved Damsgaards Caravancenter.  

Selvom man tager disse forholdsregler, kan det alligevel ske at ens udstyr går i stykker.

Det er derfor vigtigt at vide, at man ofte kan reparere stænger og teltdug. Dermed undgår du at skulle købe nye stænger eller ny teltdug.

Du kan finde alle vores reservedele til dit fortelt her.

 Reparation af stænger til forteltet
Stængerne i ens fortelt kan blive bøjede, hvis de udsættes for et for stort pres eller belastning. Derfor vil det være en god idé, at have et reparationskit til ens stænger, så man kan reparere dem, hvis uheldet er ude. Hvis stængerne er bøjede, kan man bruge en tang til at prøve at rette dem ud med. Men pas på med ikke at bøje dem for meget, da det kan skabe problemer i forhold til at få dem til at passe sammen igen.

Hvis stængerne derimod er knækket i deres elastik, kan elastikken skiftes ud med nogle nye fra Isabella. Isabella har elastikker til alle typer stænger (Zinox, CarbonX, MegaFrame, Fiber). Elastikkerne kan med fordel skiftes med et sæt værktøj fra Pferd, som ses på billedet nedenfor.


På de fleste stænger er der også plastik-reservedele, som sidder i enderne for at binde dem sammen med andre stænger. Disse små plastik-dele kan nemt knække og kan heldigvis også nemt skiftes igen. Isabella har alle disse plastik-reservedele til alle typer af stænger. Følge herunder trinene for at skifte disse plastikdele:

  • Den nemmeste måde at skifte plastikdelene på, er ved hjælp af en mindre stang, som man kan skubbe ind i den stang, som reservedelen skal skiftes på.
  • Skub derefter den ødelagte reservedel af og monter en ny.
  • Vær dog opmærksom på, at de nye plastikdele er skubbet ordentligt på igen, så de ikke sidder løst.

Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid kontakte os eller komme ind i butikken. Så vil vi med glæde hjælpe dig med at få løst dit problem med dine stænger.

 

Reparation af teltdug/sider
Teltdugen på ens fortelt kan også gå i stykker, og det kan være en udfordring at reparere den. Det afhænger af, hvor stor skaden er. Hvis man har en mindre skade på sin teltdug, kan man bruge et reparationssæt fra Isabella. Isabella har 2 slags reparationssæt.

 

Repair set A   

Det ene hedder ”Repair set A” og har farven rød. Dette sæt indeholder nogle gennemsigtige lapper, som kan bruges til at lappe teltdugen, hvis der skulle være et lille hul.

Repair set B

Det andet sæt hedder ”Repair set B” og har farven blå. Dette sæt indeholder også nogle gennemsigtige lapper, som bruges til reparation af vinduer, taget og græskanter på dit fortelt. Forskellen på de 2 typer sæt er tykkelsen på de gennemsigtige lapper.


Man reparerer et eller flere små huller i sin teltdug således:

  • Først skal man sørge for at området omkring skaden er rent og tørt.
  • Derefter skal man klippe et stykke af de gennemsigtige lapper som er lidt større end hullet og klistre det på.
  • Dernæst er det vigtigt at sørge for, at lappen sidder ordentligt fast, så den ikke falder af.

Hvis skaden er større, og det ikke er muligt at reparere det med tipsene ovenfor, kan det være nødvendigt at sy teltdugen.

Hvis ikke man er fortrolig med at sy, kan man kontakte Damsgaards Caravancenter, gerne med teltet eller nogle billeder af skaden.

Så kan vi sende teltet til reparation ved Isabella.